Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Kopparcupen från F-07

09 JAN 2018 09:00
I helgen var Flickor 07 på Kopparcupen i Falun, och tränare Elin Larsson har skrivit ihop ett referat från helgen.
  • Skapad: 09 JAN 2018 09:00

I fredags var det äntligen dax för F07 att åka iväg till Falun och Kopparcupen för sin första turnering!

 

Ett litet gäng på 9 tjejer drog norrut och hade lyxen att få bo i stugor på promenadavstånd från arenan.

 

Här kommer ett litet referat:

 

12:15 var det dax för första gruppspelsmatchen och Skuru IK som för motståndet. Eftersom vi möter varandra i serien visste vi redan innan att Skuru är ett bra motstånd. Skuru börjar med att ta ledningen till 1-0 men vi kvitterar snabbt genom Liv Clefberg 1-1. Ella Sandberg reducerar sedan till 1-2 och 1-3. Skuru reducerar till 2-3 men innan halvtid drygar Hanna Juva ut ledningen lite till 2-4.  Första halveken är det bra spel men det märks från båda lagen att det är lite nervöst. Första halvlek slutar 2-4 till vår fördel. I början av andra halvlek kvitterar Skuru och det går upp till 4 lika som senare blir 5 lika. Men sedan kommer våra tjejer igår och spelar riktigt bra handboll och kunde dra ifrån till 5-9. Slutresultatet blir till slut 7-10 till SIF efter en bra genomförd match och ett bra målvaktsspel av Nadine Khodr.

 

Liv Clefberg 6, Ella Sandberg 2, Hanna Juva och Therese Abdallah 1

 

17:25 var det dax för den andra gruppspelsmatchen och IFK Rättvik stod för motståndet. Vi visste ingenting om motståndet och matchen kunde gå hur som helst. Rättvik börjar med att ta ledningen men vi kvitterar snabbt genom Ella Sandberg och tar sedan ledningen genom Therese Abdallah 1-2. Snabbt därefter kunde vår Märtha Lundqvist och Elin Holmstedt dryga ut ledningen genom varsitt mål till 1-4. Under första halvlek gör Rättvik ytterligare två mål men det är ingen som stör oss då vi spelar vårt spel och kunde dryga ut ledningen ännu mer genom Liv Clefberg. Ställningen i halvtid är 3-8 till oss. Under andra halvlek kunde vi ro in en säker seger då Rättvik inte riktigt kunde stoppa oss. Matchen slutar 6-16 efter en mycket bra genomfört match och ett mycket bra målvaktspel av Hanna Juva.

 

Liv Clefberg 6, Ella Sandberg 5, Therese Abdallah och Elin Holmstedt 2, Märtha Lundqvist 1

 

Lördag 6/1 kl 12:15 var det dax för sista gruppspelsmatchen och vi hade alla möjligheter att kunna vinna gruppen och gå vidare till A-slutspel. Uppsala stod för motståndet. Lika så där så möter vi dem i serien och vet att dom är duktiga. Vi inleder matchen med att ta ledningen men Uppsala kvittrar snabbt. Vi svarar genom att göra två snabba mål 3-1. Uppsala svarar igen med ett mål och reducerar till 3-2. Vi spelar en riktigt bra halvlek och målvaktsspelet av Nadine Khodr är mycket bra. I halvtid står det 7-2 till vår fördel. Andra halvlek vill inte riktigt gå vår väg. Uppsala får in några bollar och det står plötsligt 8-6. Vi blir lite stressade och därmed kommer även lite tekniska fel och snabba avslut. Uppsala kvitterar och det står 8-8. Med två minuter kvar gör Uppsala mål och tar ledningen med 8-9. I slutsekunderna kvitterar vår Ella Sandberg till 9-9 vilket blir slutresultatet. Vi får med oss en poäng och det räcker för att vinna gruppen och gå vidare A-slutspel samt direkt till semifinal.

 

Ella Sandberg 6, Liv Clefberg 2, Therese Abdallah 1

 

Söndag förmiddag och det var dax för semifinal och Tyresö stod för ett tufft motstånd. Det var mycket nerver innan matchen hos både spelare och ledare. Tyresö inleder matchen genom att göra första målet men vi kvitterar snabbt till 1-1. Tyresö svarar med mål men det gör även vi genom vår Elin Holmstedt. Ställningen är nu 2-2. Tyresö kopplar ett fast grepp om matchen och tar en stabil ledning med 2-7. Vi kämpar och sliter och efter ett par bra målvaktsräddningar från Tyresö får vi in ytterligare ett mål innan halvtid genom Ella Sandberg. Ställningen i halvtid 3-8. I andra halvlek kommer vi igång och spelar fantastisk handboll. Vi har lite otur och domsluten är inte riktigt med oss i denna match. Vi kämpar och kämpar och ger aldrig upp men Tyresö är för starka och vinner matchen med 8-13. 

 

Liv Clefberg 3, Elin Holmstedt 2, Ella Sandberg, Therese Abdallah och Märtha Lundqvist 1.

 

Vi ledare vill ge jättestort beröm till hela laget som gjort en fantastisk insats och varit ett riktigt lag, både på och utanför planen. Första turneringen och vi är i topp 4, det är inte fy skam!

Skribent: Sandra Åström
Epost: This is a mailto link

F-07

Tränare:

Stefan Sandberg

0768-129500

Elin Dahlqvist

Elin Larsson

Ville Clefberg

Dori Abdallah
070-734 36 31

Lagledare:

Kattis Lindfors
070-739 03 46

Materialansvarig:

Andreas Mårtensson

Fystränare:

Andreas Mårtensson

Webbansvarig:

Kattis Lindfors

Ekonomi:

Jonas Lundqvist
0766-33 66 55

Hallansvarig:

Marie Clefberg

 

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

*** 

 

   

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info