Hoppa till sidans innehåll

42-37 i en handbollsmatch.

07 APR 2019 09:45
I fredagskväll spelades det en osannolik handbollsmatch som hade allt en match kan innehålla. Skador, MV-räddningar, känslor, snygga avslut, bra försvarsspel och mycket mer.
  • Skapad: 07 APR 2019 09:45

Kvalet till Handbollsligan match 3:5 vanns av Önnereds HK med 42-37 mot ett Skånela IF som var så nära att i ordinarie tid vinna bortamatchen.
- Ett grymt slut på en match som jag tycker att vi värda att vinna och som tränare är jag stolt över det här Skånelalaget, sade tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

I två matcher har Skånela IF pressat ÖHK den saken är helt klar.

Det blev en osannolik match som utspelades i ÖHK-hallen och Skånela förde stora delar av matchen. Bra MV-spel av Jesper Forsberg, ett försvarsspel som hade gjort sin läxa och pressade ÖHK-anfallsspel till svagare avslutningslägen.

Det var jämnt, 16-16 i paus och i den andra halvleken svettades det både på plan, läktaren och vid datorn.
I slutskedet är det spännande, mycket spännande och ytterst nära att Skånela hade säkrat matchen med drygt 15 sekunder från slutet. Skånela får dubbla chanser att avsluta men ÖHK:s målvakt Alejandro Carrera, svarar för ett par fantomräddningar och bollen studsar ut till Daniel Blomgren, som tre sekunder från slutsignalen lyckas kvittera till 31 lika. Usch, vilket drama.

Apropå drama så blir det fortsatt spänning i de efterföljande förlängningsperioderna, där till slut Önnered är starka och vinner matchen till slut med 42-37 inför 980 åskådare.
- Vi står upp väldigt bra och det är klart att det är olyckligt att vi inte kan avgöra, men så här är idrotten, det är små marginaler som ibland avgör, säger Karlsson och fortsätter

- Vi lämnar Göteborg med ett starkt självförtroende, denna kvalserie är inte slut. Nu får vi ladda om och på hemmaplan (Annandag påsk) ska vi kvittera. Vi har visat i de två senaste matcherna på bortaplan att vi kan ge ÖHK en match. Tyvärr får vi klara oss utan Yosef Rahali, som slet av hälsenan och för honom väntar operation i veckan. Tråkigt för Yosef och nu får någon annan spelare kliva in i rampljuset, säger Karlsson.

Domare i fredagens match var Sveriges främsta par, Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Match 4:5 spelas i Vikingahallen Annandag påsk - måndag den 22 april kl:15.00 och från kl:13.00 öppnar B-hallen stora VIP-rummet för Brunch med mingel.

Försäljning av match- och matbiljetter startar under vecka 15.

Nu ska vi fylla Vikingahallen till sista plats och framför allt ska det kvitteras i matcher.
ÖHK leder just nu med 2-1 i matcher.

Handboll är och förblir en fantastisk sport!

Robert Zetterquist

Skribent: Peder Nielsen
Epost: Adressen Gömd

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

***

 

 

 

   

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info