Hoppa till sidans innehåll

Chippen inför Skånela - Eskilstuna GUIF

11 OKT 2018 12:37
Härlig seger senast i hemmapremiären mot Eslövs IK 26-23 och nu väntar kvällsmatch imorgon fredag hemma i Vikingahallen. (Foto: Bo Andersson)
  • Uppdaterad: 11 OKT 2018 12:37

Chippens kommentar om senaste matchen?
- Vi gjorde i stort en stabil insats över 60 min. Vi gör det vi pratat om och TROR på det vi gör. Det blir tungan på vågen och att vi inte stressar upp oss trots att Eslöv leder inledningsvis. Jag tycker vi är det bättre laget och när vi inleder andra halvlek med 4 raka mål så ger det oss en komfortabel fem-målsledning som vi bevakar matchen ut. 

Något som ni tar med er därifrån?
- Försvarspelet får vi till på ett bra sätt som också ger oss några enkla kontringsmål. Vi drev upp tempot som vi vill göra och det vill jag att vi även ska försöka med mot Eskilstuna GUIF imorgon. Vårt mål är att föra matchen och spela på det sätt vi bestämt oss för. Att sedan målvakten Lisa Österman fick debutera i allsvenskan med ta emot pris som matchens lirare är ju jättekul. Det får gärna någon av våra tre mycket duktiga målvakter göra imorgon också...

Vad vet ni om motståndarna?
- Eskilstuna GUIF är ett förväntat topplag i årets allsvenska. Dem varierar sitt försvar från 6-0 till 5-1 under matcherna och har mycket bra skytte så här gäller det att hänga med. Annars är vi två lag som känner varandra rätt väl och har spelat seriematcher de senaste 4 åren mot varandra. 

Hur har förberedelserna varit?
- Vi förbereder oss som vanligt inför match och är nöjda med veckans träningar. Härlig energi i truppen efter senaste vinsten. Alla i truppen är friska och krya.

Nycklarna för att ta två poäng imorgon?
- Vi måste se upp för deras vassa skytte från 9 meter hela tiden. Vidare behövs som alltid enkla kontringsmål som kommer om vi får till vårt försvarspel. Vi kommer vara förberedda på att anpassa vårt anfallsspel efter hur de agerar i sina försvarsuppställningarna. Vidare behöver vi behålla vårt lugn i spelet även om vi skulle ligga under med några bollar. 

Kommer det vara värt mödan att som åskådare mitt i bästa ”Tacotid” och ”Fredagsmys” att ta sig till Vikingahallen?
- Absolut! Det brukar vara jämna drabbningar mellan lagen och Eskilstuna GUIF har inlett seriespelet med 2 raka segrar. Vi känner att vi är på gång men måste höja nivån ett snäpp från senaste vinsten mot Eslöv för att vinna. Så mitt starka råd till er HANDBOLLSÄLSKARE är att trotsa Tacosen och Fredagsmyset, komma ner till hallen och mysa, och heja fram oss till seger. 

Matchstart i Borgen imorgon fredag den 12 oktober kl.19.00.

Vid mikrofonen Per Lundberg

Skribent: Sandra Åström
Epost: This is a mailto link

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

***

 

 

   

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info