Hoppa till sidans innehåll
Job: 2018-Idrott-F�rening-FC Staffanstorp Group: FC Staffanstorp - F13-14

Fem snabba med Chippen inför hemmapremiären Skånela IF - Eslövs IK

06 OKT 2018 13:54
Hemmapremiär i allsvenskan för damerna på sön! Skånela IFs damer spelar sin första hemmamatch i serien nu på söndag då förväntade topplaget Eslövs IK kommer på besök.
  • Skapad: 06 OKT 2018 13:54

Fem snabba frågor till huvudtränaren för Skånela IF dam Fredrik ”Chippen” Söderberg inför hemmapremiären:

Bortapremiären gick av stapeln förra söndagen mot OV Helsingborg där det blev förlust med 34-29. Din kommentar?
- Såklart en besvikelse men kanske inte mest för resultatet utan för vi inleder matchen med en riktigt dålig start som gör att vi får jobba i uppförsbacke hela matchen. Resultatmässigt är vi bättre än OV om vi bortser från matchens första 5 minuter men en match spelas som bekant över 60 min. På söndag ska vi vara med från första sekund.

Något positivt som ni tar med er från den matchen?
- Kontringsspelet i fas 1 var riktigt vasst med en hel del mål och det vill vi givetvis få till imorgon igen samt att vi fortsätter att producera många mål framåt (29 mål senast).

Vad vet vi om motståndet?
- Eslövs IK är ett förväntat topplag i serien (trots att det blev förlust i hemmapremiären mot IK Hellton 19-25) och som dem även själva säger då man vill tillbaka till SHE direkt efter att ha ramlat ur förra säsongen. Eslöv har på sätt och viss gjort en nystart då man bytt ut ett par spelare. Dem har bra skytte och är kontringsstarka.

Läget i laget?
- Känns bra. Vi har haft bra träningar och kunnat förbereda oss som vi vill. Vi har koll på Eslöv men framförallt gäller det att göra det vi själva ska göra. Tjejerna känns taggade.

Varför ska man som publik ta sig till Vikingahallen på söndag?
- Två riktigt trevliga matcher väntar där damerna möter Eslövs IK som vi mött många gånger genom åren och kan anses vara ett klassiskt möte. Skånelas herrar ställs inför en härlig uppgift där man möter seriefavoriten OV Helsingborg. Både Eslövs IK och OV Helsingborg spelade i högsta serien förra säsongen så det är två riktigt bra lag som har som målsättning att ta sig tillbaka till högsta serien direkt.

- Jag hoppas vår fantastiska hemmapublik kommer till Vikingahallen på sön och stöttar våra damer och herrar till nya framgångar, avslutar Chippen!

Vid intervjumikrofonen, Per Lundberg.

Skribent: Sandra Åström
Epost: This is a mailto link

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

***

 

 

   

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info