Hoppa till sidans innehåll

I rätt riktning på flera fronter!

2017-10-12 12:10
Efter den sköna segern i förra omgången borta mot HK Country har stämningen under veckan varit på topp.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:09

Dessutom ser det bättre ut på skadefronten där Fredrik Olsson ser bättre och bättre ut för varje dag som går, Yosef Rahali behöver lite tid för att hitta tajming efter en lång frånvaro men är tillgänglig för spel samt att Iris Ganibegovich har fått tid att vila sina krämpor. Det positiva från matchen mot Country var försvars och målvaktsspelet tillsammans med starkt omställningsspel där vi straffar motståndarna vid minsta misstag. Vinst på bortaplan med 11 bollar är starkt oavsett motståndare.

Lördagens motståndare är göteborgsklubben Önnereds HK. Ett lag som vi mött många gånger de senaste åren i både seriespel och i kval och som vi känner väl. Önnered har inlett allsvenskan starkt med endast en förlust på fyra matcher. Den kom mot ett starkt Hallby på bortaplan i Jönköping. Önnered vill likt oss spela en tajt defensiv och ett hårt tryck i 1a och 2a fas. Så en lugn och temposvag handboll kommer det inte vara fråga om i lördagens match.

För att slå Önnered krävs en toppinsats och det är vi medvetna om. Vi måste komma upp i en hög nivå i alla tre faser. Fortsätta på den inslagna vägen och arbeta på det sättet som vi gjorde sist mot Country i defensiven men nu också hitta lösningar och kreativitet i det uppställda anfallsspelet. Det kommer vara en nödvändighet för att undvika Önnereds giftiga 2fas. Dessutom behöver vi hitta energin i laget och sprida den vidare till er på läktaren. På lördag ska Vikingahallen koka oavsett ledning eller underläge och på det viset hjälps vi åt att ta två pinnar!!

 

Väl mött!!

Coach Karlsson

Skribent: Peder Nielsen
Epost: Adressen Gömd

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

NYTT ERBJUDANDE FRÅN

 

  

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Vikingavägen 2
19550 Märsta

Kontakt:
Tel: 08-591 133 33, 08-591 184 74
Fax: 08-591 133 77
E-post: This is a mailto link

Se all info