Hoppa till sidans innehåll

Skånelas ekonomi är i kris och risken är överhängande att vi tvingas ur allsvenskan

01 JUL 2018 00:06
Skånela handboll gör backresultat igen och det är ekonomisk kris i föreningen på allvar. Alla ska ha klart för sig att risken är överhängande att vi tvingas dra ner seniorlagen från allsvenskan.
  • Skapad: 01 JUL 2018 00:06

Föreningen har de senaste åren gjort minusresultat och har inte lyckats vända den negativa trenden. Hela sparkapitalet är förbrukat. Med årets förlust 402 tkr är kassan 365 tkr minus. 

 

Föreningen behöver därmed ta ett ökat ansvar och vidta konkreta lösningar för att säkerställa framtiden. Styrelsen har kort tid på sig att hitta lösningar. För att återställa kassan krävs en resultatförbättring på 770 tkr jämfört med året innan vilket närmast är en omöjlig uppgift men det går att lösa i ett längre tidsperspektiv på 2 år kanske 3 år. Det viktiga är att vi vänder trenden. 

En av möjligheterna styrelsen har att jobba med är att fokusera på sponsorintäkterna som minskat radikalt och är den främsta anledningen till att föreningen går back. Sponsorintäkterna de senaste åren är för låga och matchar inte med våra sportsliga ambitioner.

Andra direkta åtgärder vi har att arbeta med är kanslibemanningen och fördela ut mer ansvar för idella krafter. Oavsett blir det en tuffare budget än på länge och i värsta fall, jag säger i värsta fall kan vi tvingas ta ner seniorlagen från allsvenskan till lägre division där kostnaderna är mindre. 

I senare delen av augusti hoppas jag vi kan presentera en budget som håller över tid och framförallt inför kommande säsong. Men vi kan inte chansa och rent logiskt ur sportslig synvinkel att ta beslut i tid är bättre än under säsong. Vi har kommit en bit på väg i besparingsarbete och marknadsarbetet går bättre även om är långt ifrån i mål och just nu känns det svårt. 

Magnus Larsson

Ordförande Skånela IF

 

Skribent: Sandra Åström
Epost: This is a mailto link

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

***

 ERBJUDANDE FRÅN

 

 

 

  

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 08-591 133 33, 08-591 184 74
Fax: 08-591 133 77
E-post: This is a mailto link

Se all info