Hoppa till sidans innehåll

Spännande nyförvärv till Skånelas herrar!

07 JUN 2019 09:30
Skånela IF kan idag presentera ett mycket spännande nyförvärv till den kommande säsongen i Allsvenskan. Den 2 meter långe Ola Pewik ansluter till truppen.
  • Skapad: 07 JUN 2019 09:30

Ola kommer närmast från AIK och har tidigare spelat flera säsonger i Ricoh men är fostrad i Önnereds HK från Göteborg. Avtalet sträcker sig i första hand över säsongen 2019/2020 och Ola ansluter till truppen omedelbart.

Ola är en storväxt vänsternia på 2 meter och knappt 100 kg som kommer att tillföra mycket till vårt spel både framåt och bakåt. Vi hoppas att Ola skall tillföra mer erfarenhet och stabilitet i vårt spel och, vi vet, att han vet var målet finns. Den senaste säsongen i Handbollsligan gjorde Ola 118 mål. 

Vi är mycket glada att meddela att Ola ansluter till truppen och att vi därigenom har en mycket stark spelare på vänster nio positionen.

”Det ska bli spännande och roligt att komma till en ny miljö. Jag har fått en bra bild utav både klubb & tränare och ser fram emot att sätta igång med träningen säger Ola Pewik.”

Jimmy Karlssons kommentar till herrtruppens tillskott.

 ”Självklart är jag mycket nöjd med att Ola väljer Skånela IF. Med hans skyttekraft in i laget lyfter vi vår offensiva dimension ytterligare. För mig är Ola en klassvärvning då han visat att hans målsnitt legat högt de senaste säsongerna i Handbollsligan. Med hans längd och skytte i kombination med de små, kvicka och genombrottstarka individer som redan finns i laget skapas nu möjligheter som göra att detta kan bli riktigt spännande. Sen har han självklart som alla en stor utvecklingspotential. Där tänker jag främst på det defensiva spelet. Jag tror och hoppas att vi kan lyfta hans spel ytterligare en dimension i den fasen så att vi också kan utnyttja hans spetsskytte i ett omställningsspel. Ola är också en stabil och bra människa med sunda värderingar som kommer att passa bra in vårt kollektiv. Att han dessutom har erfarenhet och rutin från spel i Handbollsligan de senaste åren är mycket positivt och någonting som vi kommer ha nytta av på flera plan”.

Skånela IF Herrar vill även passa på att tacka klubbens sponsorer som har gjort detta nyförvärv möjligt.

Skribent: Peder Nielsen
Epost: Adressen Gömd

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

***

 

 

 

   

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 2
19555 Märsta

Kontakt:
Tel: 0859113333, 0859118474
Fax: 0859113377
E-post: This is a mailto link

Se all info