Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsstegen


Funktionärskategorier

 

Vid alla matcher krävs funktionärer i form av tidtagare och sekreterare. Dessa går samma utbildning, och nedan ser du hur utbildningsstegen för funktionärer ser ut.

Föreningsfunktionär

Detta är första steget som funktionär, vilket innebär att du sitter som funktionär i sekretariatet inom den egna föreningen. Som föreningsfunktionär bör du fylla 15 år det år kursen genomförs. Föreningsfunktionärer sitter på matcher upp till B-ungdomsnivå, dock ej matcher i ungdoms-SM (USM).

Som föreningsfunktionär går du en kurs varje år, vilken sträcker sig över en kväll (cirka 4 lektionstimmar á 40 minuter).

Distriktsfunktionär

Detta är nästa steg på funktionärsstegen.

För att bli distriktsfunktionär behöver du ha suttit på matcher som föreningsfunktionär i minst ett (1) år. Som distriktsfunktionär sitter du i sekretariatet på ungdomsmatcher från A-ungdomsnivå och upp till distrikts- och regionseriematcher i herrar division 3 och damer division 2. Som distriktsfunktionär får du även sitta som funktionär på matcher i ungdoms-SM (USM) upp till steg 3.

Som distriktsfunktionär går du en kurs varje år, vilken sträcker sig över en kväll (cirka 4 lektionstimmar á 40 minuter).

Förbundsfunktionär

Detta är det tredje steget på funktionärsstegen.

Som förbundsfunktionär sitter du i sekretariatet på förbundsseriematcher i herrarnas division 1, herrarnas division 2, damernas allsvenska samt damernas division 1.

Kursen för förbundsfunktionärer genomförs under en heldag varje år, tillsammans med elitfunktionärerna.

Elitfunktionär

Detta är det fjärde och sista steget på funktionärsstegen.

Som elitfunktionär sitter du i sekretariatet på förbundsseriematcher i herrarnas allsvenska samt elitseren för både herrar och damer, inklusive SM-slutspel.

Uppdaterad: 15 JUL 2017 12:14
Skribent: Håkan Wallmo

BLI MEDLEM I SKÅNELA IF

ERBJUDANDE FRÅN

 

  

 svenska spel

 

SVENSKHANDBOLL

 

Postadress:
Skånela IF - Handboll
Box 98
19522 Märsta

Besöksadress:
Vikingavägen 2
19550 Märsta

Kontakt:
Tel: 08-591 133 33, 08-591 184 74
Fax: 08-591 133 77
E-post: This is a mailto link

Se all info